Termična oprema

Opis

Termično opremo sestavljajo kuhinjski aparati in elementi, ki se običajno v profesionalnih kuhinjah povezujejo v linijo.

Podrobnejši opis

Aparati oz. elementi termične opreme:

  • štedilniki (plinski in električni – vključno z indukcijskimi in steklokeramičnimi ploščami, s  pečicami ali brez),
  • žar plošče, vodni žari in žari z vulkanskim kamenjem,
  • friteze (s kadmi 5, 10 in 14 lt.),
  • kuhala testenin in toplovodne kopeli,
  • večnamenske ponve,
  • kuhinjski kotli (od 60 do 300 lt.),
  • prekucne ponve (do 120 lt.),
  • električne in konvekcijske etažne peči
  • nevtralni elementi.

V prodajnem programu so štiri termične linije, ki se razlikujejo po globini elementov – 600, 700 in 900 mm. Liniji Kogast 600 in 700 TOP vsebujeta namizne elemente, ki jih postavimo na podstavke, liniji Kogast 700 in 900 pa imata prosto stoječe elemente.

Termična linija Kogast 600

Kuhinjska linija je primerna predvsem za manjše kuhinje in povsod, kjer je prostor v kuhinji zelo omejen.

Izdelki v tej liniji so izdelani v namizni izvedbi, ki jih lahko kupec po želji kombinira z ustreznimi nevtralnimi ali hlajenimi podstavki. Spajanje aparatov preko bočnih robov omogočajo prekrivni profili. Podstavki so lahko odprti, zaprti s krilnimi vrati ali s predalniki. Pod namizne elemente se lahko vgradi tudi pečica.

Po naročilu se lahko izdela tudi mobilna kuhinja, ki omogoča pripravo jedi zunaj oz. na terasah.

Termične linije Kogast 700 TOP, 700 in 900

Linija Kogast 700 TOP vsebuje namizne aparate in nevtralne elemente z višino 300 mm (oz. 340 mm z nogicami), liniji Kogast 700 in 900 pa prosto stoječe elemente z višino 900 mm.

Kuhinjski liniji Kogast 700 in 700 TOP sta primerni za manjše kot tudi večje kuhinje, še posebej pa povsod, kjer ni na razpolago dovolj kuhinjskega prostora (globina elementov je 700 mm).

Aparati in nevtralni elementi linije Kogast 700 TOP se lahko postavijo samostojno na pult ustrezne višine ali na pripadajoče podstavke. Po naročilu lahko podjetje izdela tudi mostni termični blok s posebno oblikovanim nosilnim profilom in nogama.

V liniji Kogast 700 so na razpolago le osnovne oz. manjše izvedenke težke termične opreme (kuhinjski kotli in prekucne ponve).

Kuhinjska linija Kogast 900 je primerna za največje kuhinje (globina elementov je 900 mm).

Aparati in nevtralni elementi so serijsko opremljeni z regulacijskimi nogicami, prosto stoječe elemente v linijah Kogast 700 in 900 pa se lahko po naročilu namesti na ustrezen betonski ali kovinski podstavek.

Večina kuhinjskih aparatov je na voljo v električni ali plinski izvedbi, kuhinjski kotli v liniji Kogast 900 pa tudi v parni izvedbi.

Po naročilu se lahko izdela tudi konzolni ali mostni enostranski oz. dvostranski termični kuhinjski blok.

Aparati in nevtralni elementi imajo oblikovane bočne robove tako, da se pri zlaganju v kuhinjski blok med njimi pojavi vodotesni spoj. Taka rešitev zagotavlja lahko čiščenje delovne površine in odlično higieno, saj preprečuje zatekanje politih tekočin med posamezne elemente. Elementi se medsebojno spajajo z dvojno vijačno zvezo – v notranjosti za stikalno ploščo in zadaj.

Stikalna plošča Embedded ima enakomerno razvrščene gumbe v posebnih zaščitnih posteljicah, ki preprečujejo zatekanje vode v notranjost aparatov in ščitijo gumbe pred poškodbami. Ergonomsko oblikovana stikalna plošča zagotavlja dobro preglednost pri upravljanju kuhinjskih aparatov.

Vodotesni spoji med elementi v kuhinjskem bloku, gumbi v zaščitnih posteljicah, možno prekrivanje zadnjih zavihov na elementih z U-profilom in enostavno odstranjevanje ter čiščenje dimnikov omogočajo izpolnjevanje zahtevnih higienskih pogojev v kuhinji.

O podjetju

Kogast Grosuplje d.d.
Naslov: Adamičeva cesta 36,
1290 Grosuplje.
Kontakt: +38641715431

Želim dodatne informacije

Oddaj povpraševanje

Vpišite svoje podatke ter sporočilo za ponudnika.

Naziv podjetja *
Ime *
Priimek *
Email *
Telefonska št. *
Zanimam se za možnosti financiranja *
Koliko zaposlenih je v vašem podjetju?
Sporočilo