Digitalni in računalniško krmiljeni aparati za kuhinjo

Opis

Električni aparati, ki omogočajo isti način priprave jedi kot klasični, le da z njimi lahko dosegamo mnogo bolj natančne nastavitve parametrov. Dodane pa so tudi funkcije novih načinov priprave hrane.

Podrobnejši opis

Štedilniki in žar plošče imajo gumbe z digitalnimi prikazovalniki, kjer lahko z zasukom gumba na kuhalni plošči nastavimo stopnjo moči do 1%  natančno (100% je polna moč), na žar plošči in v pečici pa temperaturo na 1°C natančno. Dodatno se lahko nastavi tudi čas gretja.

Friteze, kuhinjski kotli in večnamenske ponve imajo razvit poseben krmilnik z mikroračunalnikom, na katerem je instalirana ustrezna programska oprema glede na namen uporabe aparata (npr. cvrenje v fritezi, kuhanje v kotlu, pečenje v večnamenski ponvi…). Zaslon oz. grafični LED vmesnik s »touch« tehnologijo in spreminjajočimi prikazi omogoča enostavno komunikacijo med uporabnikom in krmilnikom ter zanesljivo delovanje aparata. Gladka, zatesnjena, steklena upravljalna plošča je vodoodporna in nima oblikovnih ovir. Vmesnik ima vgrajeno tudi “varnostno” tipko, ki uporabniku aparata olajša vračanje v “osnovni” prikaz. Aparati omogočajo enostavno zagotavljanje higiene v kuhinji (izpolnjevanje HACCP načel), preko ethernet priključka pa tudi arhiviranje temperatur in diagnostiko napak.

Pri kuhinjskem kotlu in ponvi se lahko začetek kuhanja nastavi vnaprej (npr. zjutraj pred prihodom kuharja). 

Računalniško krmiljena friteza omogoča počasno predgrevanje in nato optimizirano segrevanje olja.  Krmilni sistem pravilno in zdravo segreje olje na delovno temperaturo ter nato zelo natančno regulira temperaturo olja v kadi (majhno nihanje temperature olja). Aparat se hitro odziva na spremembe temperatur olja in omogoča, da so padci temperatur v olju čim manjši (npr. če v olje vložimo zamrznjeno živilo).  Skladno z uredbo EU 2017/2158 o zmanjšanju prisotnosti akrilamida  v živilih, friteza omogoča pripravo jedi z devetimi predhodno nastavljivimi programi (temperatura in čas). Vgrajen je tudi opozorilni sistem, ki z zvočnimi in svetlobnimi signali uporabnika opozori na pretek časa cvrtja in na potrebo po zamenjavi olja. Kot opcija se lahko prigradi tudi dvižni mehanizem za spust in dvig košare.

Friteza ima na dnu kadi hladno cono, olje pa se prazni skozi odprtino na dnu preko izpustnega ventila. Pod ventil se lahko postavi posoda za filtriranje olja.

Računalniško krmiljeni kuhinjski kotel se uporablja za pripravo večjih količin juh, testenin, čaja, mleka, krompirja, riža in druge zelenjave. Lahko ga uporabljamo tudi za obarjanje in pasterizacijo živil v manjši mesnih obratih oz. v manjših obratih predelave živil. Živila v kotlu se kuhajo oz. segrevajo s pomočjo parnega plašča.

S kuhinjskim kotlom lahko vodo oz. vsebino segrevamo, kuhamo na temperaturi vrelišča (šibko ali večstopenjsko vretje – 1% (270 W) – 100% (7,5 kW)) ali pa vzdržujemo temperaturo od 70°C do 95°C (pogrevanje, pasterizacija, …).

Kotel tudi omogoča kuhanje v pari (hitra in kvalitetna priprava jedi, saj vitamini in minerali ostanejo v jedi).

Energetsko učinkovit aparat ima zaprt sistem delovanja – tako, da se viški pare v parnem plašču ne pojavljajo in ne uhajajo v okolico. Na grelnih telesih in površinah, kjer poteka prenos toplote tako nastaja manj oblog, ki bi zmanjševale izkoristek kotla, sam kotel pa deluje bolj zanesljivo, vgrajene komponente pa imajo daljšo življenjsko dobo.

Posoda v kateri se kuha hrana je zaprta z dvoslojnim toplotno izoliranim pokrovom, ki tudi omogoča manjše toplotne izgube.

Kotel vzdržuje delovne temperature in ostale parametre v zelo ozkem tolerančnem območju ter omogoča zelo natančno nastavitev in vzdrževanje želene jakosti vretja (100 stopenj). Kuhar na aparatu nastavi 9 programov kuhanja.

Računalniško krmiljena večnamenska ponev je namenjena za pečenje mesa, rib in zelenjave (kot žar plošča) ali za pripravo omak, golažev in podobnih jedi ter za dušenje oz. praženje mesa, zelenjave in riža.

Stene posode so narejene iz nerjavne pločevine (AiSi304), dno pa iz jeklene plošče debeline 18 mm. Posebna NonStick površinska obdelava posode zmanjšuje prijemanje jedi pri peki. Na spodnjo stran dna so privijačeni aluminijasti segmenti z vgrajenimi grelniki. Posoda ponve je pokrita z dvoslojnim izoliranim pokrovom. Pripravljeno tekočo jed iz posode ponve spraznimo skozi izpustni ventil. Vgrajen je tudi dovod vode, količina pa se lahko nastavi na zaslonu.

Krmilni sistem ponve omogoča, da lahko jedi pečemo do 300°C, kuhamo pri 100°C ali pa ogrevamo na nižji temperaturi. Dodatno lahko nastavimo tudi stopnjo moči na grelnikih (na 1% natančno) in izberemo čas priprave jedi. S krmilnikom lahko nastavimo 9 programov priprave jedi.

O podjetju

Kogast Grosuplje d.d.
Naslov: Adamičeva cesta 36,
1290 Grosuplje.
Kontakt: +38641715431

Želim dodatne informacije

Oddaj povpraševanje

Vpišite svoje podatke ter sporočilo za ponudnika.

Naziv podjetja *
Ime *
Priimek *
Email *
Telefonska št. *
Zanimam se za možnosti financiranja *
Koliko zaposlenih je v vašem podjetju?
Sporočilo